Inga offertförfrågningar är bindande - Skicka in vad du är intresserad av så kollar vi på det och återkopplar med en skriftligt offert

Linköping Hockey Club

LHC x Voky

Bakgrunden

Linköping Hockey Club (LHC) stod inför en utmaning med ett begränsat sortiment av generella produkter. Kläderna, som till stor del utgjorde basplagg med enkla tryck, saknade detaljrikedom för att tilltala en bredare målgrupp. Lejonet Sture, klubbens maskot och tillika symbol, fanns till exempel enbart på en loggad hockeytröja buren av en gosedjursnalle.

Genom ett strategiskt samarbete med Voky öppnade LHC upp möjligheten till ett omfattande och detaljerat produktutbud. Detta inkluderade en gestaltning av lejonet Sture som ett verkligt mjukdjur, unika tryck och motiv på produkterna och en övergripande upphöjning av detaljhandelskänslan i deras sortiment.

LHC stod också inför behovet av att upprätta en e-handelslösning som passade dem perfekt samt att förbättra sin fysiska butik.

Tjänster & lösningar

LHC har implementerats i en fördelaktig royaltylösning i samarbetet med Voky, där större delen av arbetsbördan, inklusive produktion, lagerhantering och logistik har överlämnats till Voky. Detta har frigjort tid och resurser hos LHC, vilket har möjliggjort att de kan fokusera på sin kärnverksamhet och vidareutveckla sina affärsmål och sportsliga ambitioner.

Genom åren har Voky utvecklat flera unika motiv och designer för kläder och produkter genom sin avdelning för Design och Development. Voky har skapat olika kollektioner för olika säsonger och trender, vilket har resulterat i ett dynamiskt och uppskattat sortiment som tilltalar alla åldrar och flera olika målgrupper.

Ett särskilt betydelsefullt ögonblick var lanseringen av SHL:s första matchtröja i återvunnen polyester under säsongen 2020/2021, samt den första dammodellen som också introducerades under denna säsong.

Voky driver LHC:s skräddarsydda e-handelslösning, inklusive lagerhantering, logistik och ordersystem. LHC:s fysiska butik har också genomgått en omfattande omgestaltning med ny inredning och layout som utvecklats av en visual merchandiser. Denna förnyelse inkluderade prismärkning, kassasystem och tillfälliga pop-up-butiker i Linköping City vid två olika tillfällen.

Till LHC-shopen

Resultatet

LHC är Brand merch made easy

Samarbetet mellan Voky och LHC har visat sig vara oerhört gynnsamt och resulterat i en av de mest fördelaktiga ekonomiska utfallen jämfört med omsättningen på merchandise bland SHL-klubbarna. Oavsett de sportsliga resultaten har LHC säkerställt en konstant inkomstkälla genom försäljningen av merchandise via Voky, vilket ger stabilitet och långsiktighet.

Idag erbjuder LHC sina supportrar och målgrupper ett attraktivt sortiment av merchandise. Denna inkluderar både trendiga produkter och tidlösa favoriter, vilket har resulterat i framgångsrika affärer och nöjda kunder.

"I och med avtalet med Voky får LHC en mycket professionell partner som delar vår syn på utveckling av kundservice i och utanför arenan med LHC produkter, men även förståelsen för varumärkets kraft och potential. Vidare så har Voky ett bra servicekoncept med allt ifrån webshopar, logistikkompetens till en utvecklad butikslösning."

Michael Sturehed, kommersiell chef LHC (2018-2021)