Hos oss får du alltid en skriftlig orderbekräftelse för godkännande innan din order blir bindande

Kundsupport

Kundsupport

Hittar du inte svaret på just din fråga så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst

Ring oss 010 - 155 10 00

Mån-Fre

07:00-17:00

hello@voky.com
Våra kontor

Stockholm

David Bagares gata 3

111 38 Stockholm

Göteborg

Kämpegatan 4

411 04 Göteborg

Linköping

Gillbergagatan 40

582 73 Linköping

Åre

Strandvägen 38

837 31 Järpen

 

Malmö

Höjdrodergatan 25

212 39 Malmö

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Frågor och svar

Allmänt:

Ingen fara, vi har många olika termer som kan vara krångliga att hålla reda på. Som tur är så har vi samlat en ordlista med förklaringar av de termer som kan vara bra att förstå när du beställer av oss. Vi har också en komplett FAQ med de vanligaste frågorna som vi får, samt svar på dessa. Hittar du inte det du söker är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på tel. 010-155 10 00 eller hello@voky.com.
Här på vår hemsida kan du enkelt skicka en offertförfrågan via de formulär som finns på varje produktsida. Fyll i dina kontaktuppgifter, ytterligare information, bifoga din logotyp och skicka sedan in din förfrågan med knappen längst ner. Vi återkommer sedan så snart vi kan med din offert och korrektur. Du är också välkommen att kontakta kundtjänst direkt med din förfrågan på tel. 010-155 10 00 eller hello@voky.com.
När vi fått in din offertförfrågan så går den direkt till vår kundtjänst som återkommer till dig inom kort med din offert som du godkänner när du är nöjd. Vi skickar sedan en orderbekräftelse som blir bindande när du accepterar denna. Din beställning läggs då automatisk in i vårt ordersystem och blir inom kort hanterad av vårt backoffice som skickar dig ett korrektur (digital skiss) av dina produkter där du kan se förväntat resultat. Du kan precis som med din offert godkänna detta alternativt avslå korrekturet med dina önskade designändringar. Efter att ditt korrektur fått ditt godkännande så trycks dina produkter och levereras till dig med efter beräknade utskicks- och leveransdatum. Självklart återkopplar vi till dig när du mottagit dina produkter och säkerställer att har blivit nöjd!
Efter utförd leverans skickas en faktura via mejl till den adress ni angivit. Betalningsvillkor är 30 dagar netto efter godkänt kreditkontroll. Vid ej godkänd kreditkontroll tillämpar vi förskottsbetalning. Vi godkänner ej kontant betalning eller kortbetalning.
Självklart! Vi har över tusen olika produkter upplagda på hemsidan men utöver dessa erbjuder vi de kompletta sortimenten från alla våra leverantörer och fabriker. Bläddra gärna i de utvalda katalogerna. Skulle det vara så att du fortfarande inte hittar det du söker så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att leta fram din unika produkt!
Vi riktar oss främst till företag och organisationer men om du vill handla som privatperson går det bra, minsta ordervärde är 5 000 kr och vi tillämpar förskottsbetalning mot faktura.

Produkter & sortiment

Vi uppmuntrar dig såklart att beställa märkta produkter eller kläder av oss, men ibland så händer det av vi levererar produkter helt utan tryck. Vi ber dig i så fall göra en separat offertförfrågan på önskad produkt så återkommer vi med pris.
Absolut! Vi erbjuder ett kostnadsfritt, otryckt produktprov utan krav på beställning. Oftast kan vi leverera detta prov samtidigt som vi återkommer med din offert. Observera att för vissa dyrare produkter har vi krav på att proverna returneras till oss, annars förbehåller vi oss rätten att debitera dig det totala produktvärdet.
Ja – Självklart får du se hur produkterna kommer att se ut. Du i får alltid ett kostnadsfritt korrektur (digital skiss) av oss på dina önskade produkter som du ombeds godkänna innan din beställning blir bindande.
I största möjliga mån försöker vi ha en nedladdningsbar storleksguide på alla våra profilkläder här på hemsidan. I de fall en storleksguide saknas ber vi dig kontakta vår kundtjänst för att få dessa mejlade till er. Vi kan även erbjuda färdiga mallar för insamling av storlekar från flera medarbetare om du önskar beställa en större mängd profilkläder.
Ja! Vi erbjuder många profilkläder som är delar av kollektioner, där du fritt kan blanda mellan tillgängliga varianter såsom storlekar, färger och dam/herr/barn i din beställning.
Prissättningen på våra produkter baseras på många faktorer. Först och främst beroende på vilket kvantitet som efterfrågas. En tumregel är att desto fler antal av en produkt som beställs samtidigt, desto billigare blir priset per styck. Vidare så påverkas priset av både märkningsmetod och antal färger som ska tryckas. På nästan alla våra produkter tillkommer sedan en startkostnad. Alla priser här på hemsidan anges exkl. moms om inget annat specificeras. Minsta ordervärde är 5 000 SEK exkl. moms plus frakt för nya kunder.
Ja, men det finns vissa regler kring vad gåvor till kunder och personal i så fall får kosta samt hur de bör delas ut. En tumregel är att en gåva får kosta max 450 kr till personal och 225 kr inkl. moms till kunder. Vår kundtjänst kan svara på de flesta frågor kring företagsgåvor. Vid minsta osäkerhet ber vi er efterfråga experthjälp från sakkunnig.
Även fast det går att beställa ett fåtal av en produkt blir ordersumman oftast densamma som vid det rekommenderade minsta antalet. Detta eftersom priset per produkt ökar exponentiell desto färre produkter som beställs.

Tryck & motiv

När vi förbereder produkter för tryck så behöver vi ha motivet som ska användas i rätt filformat. För att alltid kunna leverera en god kvalité och hög upplösning på slutprodukten behöver vi därför din logotyp i ett vektoriserat format. Några exempel på vektorfiler är: EPS, PDF, AI, CDR Finns det inget tryckoriginal som är vektoriserat kan vi oftast att utföra en snabbare vektorisering, se vår prislista för originalarbeten, men vi har då svårt att garantera ett lika gott resultat som ett från början korrekt tillverkat grafiskt original. Eventuella typsnitt som antingen ingår i din logotyp eller som ska användas av oss för att skriva texter måste antingen tillhandahållas till oss på separat fil eller sparas som färdigställda banor inuti vektorfilen. Risken är annars att vi saknar typsnittet och ej kan göra ett korrekt utformat tryckoriginal.
Det finns flera olika sätt att säkerställa detta. Skicka gärna in ditt tryckoriginal till oss så returnerar vi en utskrift där du själv kan kontrollera tryckkvalitén. Är ditt tryckoriginal korrekt vektoriserat så är det alltid tillräckligt högupplöst för att tryckas för alla ändamål.
Alla våra produkter har olika stora tryckytor. På vissa produkter specificeras det under ”Teknisk info”, en maximal storlek på tryck efter tryckmetod. Skulle denna information det inte finnas på hemsidan, fråga gärna oss när du gör din offertförfrågan. Vi tillhandahåller självklart tryckförslag på alla våra produkter, utan extra kostnad.
Vår kundtjänst tar gärna emot filen med din logotyp eller motiv och återkommer med rådgivning och förslag på lämpliga tryckmetoder. Vid behov kan vi också göra bearbetning av ditt tryckoriginal för att nå bästa möjliga slutresultat med vald tryckmetod.
De flesta produkter trycks direkt hos våra leverantörer och fabriker men vissa produkter har vi möjlighet att trycka på i vårt eget tryckeri. För vissa produkter krävs det dessutom mer jobb att utföra en viss märkning och det är därför kostnaderna kan variera.
Ja, vi har möjlighet att trycka på textila produkter som tillhandahålls av kund. Dock gäller separata villkor och vissa reservationer när vi får denna förfrågan från kunden.
För att erhålla våra standardpriser på Textiltryck Premium så gäller A4 som maximal storlek på logotyper och/eller motiv. Inom denna yta får flera logotyper och/eller motiv placeras och det räknas då fortsatt som ett (1) tryck. Våra priser på Textiltryck Premium går ej att kombinera med andra erbjudanden, utan gäller vid köp av produkter från hemsidan.
Dessa typer av tilläggstryck görs med enfärgat vitt eller svart textiltryck som en variabel på dina produkter. Namntryck görs med högst 12 bokstäver och nummertryck med 2 siffror. Väljer du tilläggstryck så tillkommer en kostnad på 98 kr/tryck. Max. bredd 450 mm
För att erhålla våra standardpriser på brodyr så gäller antal stygn i det brodyrkort som tillverkas i samband med din beställning. Det är logotypens och/eller motivets fyllning och antalet detaljer som oftast avgör hur många stygn som kommer att gå åt. Vi strävar alltid efter ​att ta fram ett högkvalitativt brodyrkort som ger ett bra resultat oavsett storlek på brodyren och som passar materialet på produkten. Vi utgår alltid från kundens underlag och rekommenderar alltid en storlek på brodyren UTAN att göra några förändringar i den. Våra priser på brodyr går ej att kombinera med andra erbjudanden, utan gäller vid köp av produkter från hemsidan.​
Denna typ av tilläggsbrodyr görs med en färg som variabel på dina produkter. Namnbrodyr har en maximal bredd på 12 cm. Väljer du till namnbrodyr så tillkommer en kostnad på 98 kr/brodyr.

Produktion & leverans:

Alla våra produkter produceras och levereras från olika ställen i världen. Vi arbetar aktivt för att dessa produkter och våra leverantörer ska hålla en så hög standard som möjligt avseende miljö, kvalité och socialt ansvar. Generellt gäller att vi har som krav på våra leverantörer att de följer all lokal lagstiftning och uppträder på ett ansvarsfullt och etiskt sätt avseende förhållandet till de anställda, miljöarbete och säkerhetstänkande. Läs gärna mer om vår miljöpollicy, kvalitetsarbete samt Code of Conduct.
Varorna levereras med företagspaket eller med någon av våra egna transportbilar. Om du så önskar kan du självklart hämta dina produkter i vårt lager i Linköping.
Absolut! Tack vare vårt egenutvecklade ordersystem, automatiserade logistikrutiner och god kund- och leverantörskontakt har gjort att vi kan hålla en extrem hög leveranssäkerhet på 99% (2019).
Om du har bråttom så rekommenderar vi alltid att du väljer en produkt från vårt expressortiment. Skulle du önska få en produkt extra snabbt som inte ingår i detta sortiment så har vi viss möjlighet att skynda på leveranstiden – Dock mot en högre kostnad. Eventuella expressavgifter specificeras alltid på din offert. Observera att det är först när vi mottagit din förfrågan och stämt av med leverantör som vi kan garantera en viss leveranstid. Kontakt vår kundtjänst vad som gäller för expressleverans av just din produkt.
Många av våra produkter kan vi leverera extra snabbt till våra kunder. Dessa produkter finns här på hemsidan med symbolen av ett rymdskepp och är samlade här. I vissa fall tar vi ut en avgift för att leverera mot express, men i många fall så är priset detsamma då flera av leverantörerna är nationella. Eventuella expressavgifter specificeras alltid i din offert. I undantagsfall kan vi inte i förväg garantera att vi kan utföra en expressleverans. Det är först när vi mottagit din förfrågan och stämt av med leverantör som vi kan garantera en viss leveranstid. Vid en offertförfrågan av expressprodukt, var noga med att skriva in deadline, samt vart produkterna ska levereras på deadline-dagen.
Leveranstiden på beställningar beror på vilken produkt och tryckmetod som du har valt samt vilken leverantör det är. Produkter som finns lagerförda i Sverige levereras oftast inom 1–2 veckor, från Europa 3–6 veckor och Asien 6–10 veckor. När du gör er beställning får ni alltid besked om uppskattad leveranstid av dina produkter. Kontakta oss gärna om du har en tidspressad situation då vi med hjälp av expressproduktion och flygfrakt både kan designa, tillverka och frakta hem t ex logoband från Asien på en vecka.
I princip alla våra företagsgåvor kommer i en fin presentförpackning men undantag kan förekomma. Är ni osäkra rekommenderar vi att ni kontaktar vår kundtjänst för att få exakt förpackningsinformation.
Beroende på produkt så finns det olika typer av förpackningslösningar. Många produkter kommer levererade inklusive bärväska eller liknande men skulle detta inte vara fallet så hjälper vi självklart er med att hitta rätt tillbehör för förvaring till just ditt mässmaterial.

Sekretessinformation

Voky värderar skyddet av personuppgifter, och vi lägger därför stor vikt vid att skydda din integritet. Denna sekretessinformation förklarar och förtydligar hur Voky AB, org.nr. 556815-9072, som personuppgiftsansvarig behandlar besökares och kunders personuppgifter enligt (EU) 2016/679, den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Denna policy gäller i situationer där Voky AB (”Voky”, ”vi”, ”oss” och ”vår”) behandlar personlig information som samlats in från webbplatsen.

Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med denna integritetspolicy

Läs fullständig sekretessinformation

Köpvillkor & information

Nedan finner ni våra köpvillkor, prislistor och annat bra material som kan vara bra att ha som kund hos Voky.

Vid frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att kontakta vår kundservice på hello@voky.com eller tel. 010-155 10 00

Köpvillkor

Här kan du läsa våra fullständiga köpvillkor.

Läs här

Vid tryck på egna kläder

Våra villkor vid tryck på kläder och produkter som tillhandahålls av kund

Läs här

Pris orginalarbete

Våra in-house-priser för olika tjänster inom grafiskt arbete

Läs här

Fakturaärenden

Använd detta formulär för att skapa ett fakturaärende

Gå till formulär 

Innan ni skapar ert ärende ber vi er läsa igenom våra köpvillkor på nedan länk.
https://www.voky.com/support/#kopvillkor
Notera särskilt punkterna om ej giltiga reklamationer.Märkningsmetoder

Vi tillhandahåller många olika märkningsmetoder på våra produkter. Nedan förklaras de vanligaste metoderna som finns tillgängliga.

Är du osäker på vilken tryckmetod som passar dig bäst, kontakta gärna vår kundtjänst på hello@voky.com eller tel. 010-155 10 00

Brodyr

Brodyr är en snygg märkningsmetod för textil där motivet sys fast direkt på produkten. Brodyr passar väldigt bra på material där tryck inte fäster tillräckligt, eller om man vill göra en väldigt hållbar märkning.

Transfertryck

Transfer är ett tryck där motivet värms fast under hög temperatur. Motivet skrivs först ut direkt på en pappersbärare och värms sedan på varje produkt med en maskin. På detta sätt kan man enkelt lagerföra sina transfertryck och värma på dem efter beställning.

Digitaltryck

Digitaltryck görs i en avancerad skrivare som printar direkt på produkten (likt en vanlig skrivare man har på ett kontor). Med digitaltryck kan man trycka bilder och fotorealistiska motiv som inte är möjliga med enkelt färgtryck.

Lasergravyr

Lasergravyr är en elegant märkning som tillämpas på metaller. Lasern etsar bort valda delar av metallen och skapar en enfärgad effekt på produkten.

Screentryck

Screentryck är den vanligaste typen av tryck på textila produkter. För att göra ett screentryck behövs en mall (schablon) där motivet som ska tryckas skapas med en utstansning i mallen. Färg dras sedan över mallen och fastar på rätt plats. För varje färg som ska tryckas behövs en unik utstansad mall.

Tampotryck

Tampotryck är den vanligaste typen av märkning på hårda produkter. En silikonkudde hämtar upp det utskrivna trycket och monterar sedan dit den på den tilltänkta profilprodukten. Varje färg trycks var för sig och det är därför det kostar mer desto fler färger som skall tampotryckas.

Doming

Doming, eller kupoldekaler, är ett smidigt sätt att sätta märkning på olika typer av produkter. Motivet trycks i ett rutnät på ett självhäftande pappersark och täcks sedan av ett skyddande lager i mjuk plast. Detta skapar en 3D-effekt i motivet som man sedan kan klistra fast på produkten.

Embossing

Embossing är en tryckmetod som görs på bl a läderprodukter, tjockare textiler och andra produkter som är formbara. En stämpel skapas efter önskat motiv och därefter trycks stämpeln extremt hårt mot produkten. Resultatet blir ett elegant nedsänkt motiv.

Ordlista

Brodyr är en snygg märkningsmetod för textil där motivet sys fast direkt på produkten. Brodyr passar väldigt bra på material där tryck inte fäster tillräckligt, eller om man vill göra en väldigt hållbar märkning.
CMYK står för Cyan, Magenta, Yellow och Key color (svart). Dessa fyra färger kallas primärfärger och används i kombination med varandra vid 4-färgstryck. När olika primärfärger trycks tillsammans bildas olika nyanser vilket tillåter alla typer av motiv. När du skickar in ett original till oss som skall färgtryckas, kolla så att färgerna är inlagda som CMYK i filen, eller be vår kundtjänst om hjälp med detta.
Digitaltryck görs i en avancerad skrivare som printar direkt på produkten (likt en vanlig skrivare man har på ett kontor). Med digitaltryck kan man trycka bilder och fotorealistiska motiv som inte är möjliga med enkelt färgtryck.
Doming, eller kupoldekaler, är ett smidigt sätt att sätta märkning på olika typer av produkter. Motivet trycks i ett rutnät på ett självhäftande pappersark och täcks sedan av ett skyddande lager i mjuk plast. Detta skapar en 3D-effekt i motivet som man sedan kan klistra fast på produkten.
Embossing är en tryckmetod som görs på bl a läderprodukter, tjockare textiler och andra produkter som är formbara. En stämpel skapas efter önskat motiv och därefter trycks stämpeln extremt hårt mot produkten. Resultatet blir ett elegant nedsänkt motiv.
Friläggning är konsten att göra så att ett objekt i en bild separeras från bakgrunden. Ett vanligt exempel är våra produktbilder här på hemsidan där bakgrunden bakom produkterna är färgade helvita.
Korrektur är den digitala skiss där vi visar produkten, tryckets storlek samt placering av logotyp eller motiv. Korrektur skickas alltid till dig innan produktion och måste alltid godkännas för att undvika missförstånd eller fel på en tryckt produkt. Är du inte nöjd så är det enkelt för oss att göra ändringar i ett korrektur.
Lasergravyr är en elegant märkning som tillämpas på metaller. Lasern etsar bort valda delar av metallen och skapar en enfärgad effekt på produkten.
Original är ett underlag för tryck. Detta kan t.ex. vara filen som innehåller motivet som ni vill trycka på en produkt.
En plotter är en skrivare som skriver ut vektorgrafik. I stället för att som en vanlig skrivare som använder sig av en bläckstråle eller toner, skriver en plotter ut efter informationen som finns i vektorgrafiken och skär sedan ut motivet som sedan blir applicerbart på produkten.
PMS är ett färgsystem med internationell standard. Med en bestämd PMS-färg vet man att det alltid är samma färg som kommer tryckas, oavsett om det är en piké vi trycker i Linköping, en handduk i Portugal eller ett USB-minne i Asien. Alla använder PMS-systemet. I Sverige brukar vi kalla färgerna som anges i PMS för en dekorfärg.
Repeat betyder att vi gör ytterligare en beställning på produkter med samma märkning och design som du tidigare beställt.
Screentryck är den vanligaste typen av tryck på textila produkter. För att göra ett screentryck behövs en mall (schablon) där motivet som ska tryckas skapas med en utstansning i mallen. Färg dras sedan över mallen och fastar på rätt plats. För varje färg som ska tryckas behövs en unik utstansad mall.
Olika termer som har samma innebörd; En engångskostnad för ert tryck som tillkommer för att bland annat ställa in tryckmaskiner, blanda färger och andra manuella saker som krävs innan trycket på din produkt kan börja. Räkna med att fler är en startkostnad kan tillkomma vid mer avancerade tryck eller vid flera tryckpositioner.
Tampotryck är den vanligaste typen av märkning på hårda produkter. En silikonkudde hämtar upp det utskrivna trycket och monterar sedan dit den på den tilltänkta profilprodukten. Varje färg trycks var för sig och det är därför det kostar mer desto fler färger som skall tampotryckas.
Transfertryck är ett tryck där motivet värms fast under hög temperatur. Motivet skrivs först ut direkt på en pappersbärare och värms sedan på varje produkt med en maskin. På detta sätt kan man enkelt lagerföra sina transfertryck och värma på dem efter beställning.
Ett utfallande motiv kan vara bra att i ditt original om du önskar t ex papperstrycksaker och vill undvika en vit ram mellan motivet och papprets kant. Motivet placeras en extra bit utanför sidformatets kanter (vanligtvis 3 mm i varje riktning) och beskärs sedan till rätt sidformat i slutprodukten.
Vektorgrafik byggs upp av linjer, kurvor och punkter som förhåller sig till varandra via matematiska förhållanden. Detta tillåter ett motiv i vektorgrafik att förstoras så oändligt mycket, utan att kvalitén försämras. De banor (linjer, kurvor, punkter) som finns i en vektoriserad logo tillåter oss att t.ex. använda dessa linjer när våra maskiner ska producera något med eran logo. Ett bra exempel är våra skärmaskiner som följer dessa banor för att skapa ett motiv. Vektorgrafik sparas oftast i filformaten .EPS, .PDF eller .AI.

Köpprocessen

BESTÄLLNINGSPROCESSEN

Det ska vara enkelt att beställa profilprodukter och profilkläder av oss!

 

Genom att följa denna guide kan du lätt få hem dina önskade profilprodukter och profilkläder från oss på det smidigaste sättet.

1. Förfrågan

Här på vår hemsida kan du enkelt beställa dina produkter online eller skicka en offertförfrågan via de formulär som finns på varje produktsida. Fyll i dina kontaktuppgifter, ytterligare information, bifoga din logotyp och skicka sedan in din förfrågan med knappen längst ner. Vi återkommer sedan så snart vi kan med din offert. Du är också välkommen att kontakta kundtjänst med din förfrågan på tel. 010-155 10 00 eller hello@voky.com

2. Offert

När du har mottagit din offert kan du välja att godkänna denna alternativt avslå offerten med dina önskade ändringar. När vi sedan har genomfört dessa så skickar vi en ny version av offerten och om du då blivit nöjd så godkänner du offerten likt ovan.

3. Orderbekräftelse

När du godkänt offerten skickar vi en orderbekräftelse som blir bindande första när du accepterar denna. Din beställning läggs då automatisk in i vårt ordersystem och blir inom kort hanterad av vårt backoffice.

4. Korrektur

Du får sedan ett korrektur (digital skiss) av dina produkter där du kan se förväntat tryckresultat.

5. Godkännande

Du kan precis som med din offert godkänna korrekturet alternativt avslå det med dina önskade designändringar.

6. Leverans

Efter att ditt korrektur fått ditt godkännande så trycks dina produkter och levereras till dig med efter beräknade utskicks- och leveransdatum.

Självklart återkopplar vi till dig när du mottagit dina produkter och säkerställer att har blivit nöjd!