Hos oss får du alltid en skriftlig orderbekräftelse för godkännande innan din order blir bindande

Kundsupport

Kundsupport

Hittar du inte svaret på just din fråga så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst

Ring oss 010 - 155 10 00

Mån-Fre

08:00-17:00

hello@voky.com
Våra kontor

Stockholm

David Bagares gata 3

111 38 Stockholm

Göteborg

Kämpegatan 4

411 04 Göteborg

Linköping

Gillbergagatan 40

582 73 Linköping

Åre

Strandvägen 38

837 31 Järpen

 

Malmö

Höjdrodergatan 25

212 39 Malmö

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Frågor och svar

Allmänt:

Ingen fara, vi har många olika termer som kan vara krångliga att hålla reda på. Som tur är så har vi samlat en ordlista med förklaringar av de termer som kan vara bra att förstå när du beställer av oss. Vi har också en komplett FAQ med de vanligaste frågorna som vi får, samt svar på dessa. Hittar du inte det du söker är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på tel. 010-155 10 00 eller hello@voky.com.
Här på vår hemsida kan du enkelt skicka en offertförfrågan via de formulär som finns på varje produktsida. Fyll i dina kontaktuppgifter, ytterligare information, bifoga din logotyp och skicka sedan in din förfrågan med knappen längst ner. Vi återkommer sedan så snart vi kan med din offert och korrektur. Du är också välkommen att kontakta kundtjänst direkt med din förfrågan på tel. 010-155 10 00 eller hello@voky.com.
När vi fått in din offertförfrågan så går den direkt till vår kundtjänst som återkommer till dig inom kort med din offert som du godkänner när du är nöjd. Vi skickar sedan en orderbekräftelse som blir bindande när du accepterar denna. Din beställning läggs då automatisk in i vårt ordersystem och blir inom kort hanterad av vårt backoffice som skickar dig ett korrektur (digital skiss) av dina produkter där du kan se förväntat resultat. Du kan precis som med din offert godkänna detta alternativt avslå korrekturet med dina önskade designändringar. Efter att ditt korrektur fått ditt godkännande så trycks dina produkter och levereras till dig med efter beräknade utskicks- och leveransdatum. Självklart återkopplar vi till dig när du mottagit dina produkter och säkerställer att har blivit nöjd!
Efter utförd leverans skickas en faktura via mejl till den adress ni angivit. Betalningsvillkor är 30 dagar netto efter godkänt kreditkontroll. Vid ej godkänd kreditkontroll tillämpar vi förskottsbetalning. Vi godkänner ej kontant betalning eller kortbetalning.
Självklart! Vi har över tusen olika produkter upplagda på hemsidan men utöver dessa erbjuder vi de kompletta sortimenten från alla våra leverantörer och fabriker. Bläddra gärna i de utvalda katalogerna. Skulle det vara så att du fortfarande inte hittar det du söker så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att leta fram din unika produkt!
Vi riktar oss främst till företag och organisationer men om du vill handla som privatperson går det bra, minsta ordervärde är 5 000 kr och vi tillämpar förskottsbetalning mot faktura.

Produkter & sortiment

Vi uppmuntrar dig såklart att beställa märkta produkter eller kläder av oss, men ibland så händer det av vi levererar produkter helt utan tryck. Vi ber dig i så fall göra en separat offertförfrågan på önskad produkt så återkommer vi med pris.
Absolut! Vi erbjuder ett kostnadsfritt, otryckt produktprov utan krav på beställning. Oftast kan vi leverera detta prov samtidigt som vi återkommer med din offert. Observera att för vissa dyrare produkter har vi krav på att proverna returneras till oss, annars förbehåller vi oss rätten att debitera dig det totala produktvärdet.
Ja – Självklart får du se hur produkterna kommer att se ut. Du i får alltid ett kostnadsfritt korrektur (digital skiss) av oss på dina önskade produkter som du ombeds godkänna innan din beställning blir bindande.
I största möjliga mån försöker vi ha en nedladdningsbar storleksguide på alla våra profilkläder här på hemsidan. I de fall en storleksguide saknas ber vi dig kontakta vår kundtjänst för att få dessa mejlade till er. Vi kan även erbjuda färdiga mallar för insamling av storlekar från flera medarbetare om du önskar beställa en större mängd profilkläder.
Ja! Vi erbjuder många profilkläder som är delar av kollektioner, där du fritt kan blanda mellan tillgängliga varianter såsom storlekar, färger och dam/herr/barn i din beställning.
Prissättningen på våra produkter baseras på många faktorer. Först och främst beroende på vilket kvantitet som efterfrågas. En tumregel är att desto fler antal av en produkt som beställs samtidigt, desto billigare blir priset per styck. Vidare så påverkas priset av både märkningsmetod och antal färger som ska tryckas. På nästan alla våra produkter tillkommer sedan en startkostnad. Alla priser här på hemsidan anges exkl. moms om inget annat specificeras. Minsta ordervärde är 5 000 SEK exkl. moms plus frakt för nya kunder.
Ja, men det finns vissa regler kring vad gåvor till kunder och personal i så fall får kosta samt hur de bör delas ut. En tumregel är att en gåva får kosta max 450 kr till personal och 225 kr inkl. moms till kunder. Vår kundtjänst kan svara på de flesta frågor kring företagsgåvor. Vid minsta osäkerhet ber vi er efterfråga experthjälp från sakkunnig.
Även fast det går att beställa ett fåtal av en produkt blir ordersumman oftast densamma som vid det rekommenderade minsta antalet. Detta eftersom priset per produkt ökar exponentiell desto färre produkter som beställs.

Tryck & motiv

När vi förbereder produkter för tryck så behöver vi ha motivet som ska användas i rätt filformat. För att alltid kunna leverera en god kvalité och hög upplösning på slutprodukten behöver vi därför din logotyp i ett vektoriserat format. Några exempel på vektorfiler är: EPS, PDF, AI, CDR Finns det inget tryckoriginal som är vektoriserat kan vi oftast att utföra en snabbare vektorisering, se vår prislista för originalarbeten, men vi har då svårt att garantera ett lika gott resultat som ett från början korrekt tillverkat grafiskt original. Eventuella typsnitt som antingen ingår i din logotyp eller som ska användas av oss för att skriva texter måste antingen tillhandahållas till oss på separat fil eller sparas som färdigställda banor inuti vektorfilen. Risken är annars att vi saknar typsnittet och ej kan göra ett korrekt utformat tryckoriginal.
Det finns flera olika sätt att säkerställa detta. Skicka gärna in ditt tryckoriginal till oss så returnerar vi en utskrift där du själv kan kontrollera tryckkvalitén. Är ditt tryckoriginal korrekt vektoriserat så är det alltid tillräckligt högupplöst för att tryckas för alla ändamål.
Alla våra produkter har olika stora tryckytor. På vissa produkter specificeras det under ”Teknisk info”, en maximal storlek på tryck efter tryckmetod. Skulle denna information det inte finnas på hemsidan, fråga gärna oss när du gör din offertförfrågan. Vi tillhandahåller självklart tryckförslag på alla våra produkter, utan extra kostnad.
Vår kundtjänst tar gärna emot filen med din logotyp eller motiv och återkommer med rådgivning och förslag på lämpliga tryckmetoder. Vid behov kan vi också göra bearbetning av ditt tryckoriginal för att nå bästa möjliga slutresultat med vald tryckmetod.
De flesta produkter trycks direkt hos våra leverantörer och fabriker men vissa produkter har vi möjlighet att trycka på i vårt eget tryckeri. För vissa produkter krävs det dessutom mer jobb att utföra en viss märkning och det är därför kostnaderna kan variera.
Ja, vi har möjlighet att trycka på textila produkter som tillhandahålls av kund. Dock gäller separata villkor och vissa reservationer när vi får denna förfrågan från kunden.
För att erhålla våra standardpriser på Textiltryck Premium så gäller A4 som maximal storlek på logotyper och/eller motiv. Inom denna yta får flera logotyper och/eller motiv placeras och det räknas då fortsatt som ett (1) tryck. Våra priser på Textiltryck Premium går ej att kombinera med andra erbjudanden, utan gäller vid köp av produkter från hemsidan.
Dessa typer av tilläggstryck görs med enfärgat vitt eller svart textiltryck som en variabel på dina produkter. Namntryck görs med högst 12 bokstäver och nummertryck med 2 siffror. Väljer du tilläggstryck så tillkommer en kostnad på 98 kr/tryck. Max. bredd 450 mm
För att erhålla våra standardpriser på brodyr så gäller antal stygn i det brodyrkort som tillverkas i samband med din beställning. Det är logotypens och/eller motivets fyllning och antalet detaljer som oftast avgör hur många stygn som kommer att gå åt. Vi strävar alltid efter ​att ta fram ett högkvalitativt brodyrkort som ger ett bra resultat oavsett storlek på brodyren och som passar materialet på produkten. Vi utgår alltid från kundens underlag och rekommenderar alltid en storlek på brodyren UTAN att göra några förändringar i den. Våra priser på brodyr går ej att kombinera med andra erbjudanden, utan gäller vid köp av produkter från hemsidan.​
Denna typ av tilläggsbrodyr görs med en färg som variabel på dina produkter. Namnbrodyr har en maximal bredd på 12 cm. Väljer du till namnbrodyr så tillkommer en kostnad på 98 kr/brodyr.

Produktion & leverans:

Alla våra produkter produceras och levereras från olika ställen i världen. Vi arbetar aktivt för att dessa produkter och våra leverantörer ska hålla en så hög standard som möjligt avseende miljö, kvalité och socialt ansvar. Generellt gäller att vi har som krav på våra leverantörer att de följer all lokal lagstiftning och uppträder på ett ansvarsfullt och etiskt sätt avseende förhållandet till de anställda, miljöarbete och säkerhetstänkande. Läs gärna mer om vår miljöpollicy, kvalitetsarbete samt Code of Conduct.
Varorna levereras med företagspaket eller med någon av våra egna transportbilar. Om du så önskar kan du självklart hämta dina produkter i vårt lager i Linköping.
Absolut! Tack vare vårt egenutvecklade ordersystem, automatiserade logistikrutiner och god kund- och leverantörskontakt har gjort att vi kan hålla en extrem hög leveranssäkerhet på 99% (2019).
Om du har bråttom så rekommenderar vi alltid att du väljer en produkt från vårt expressortiment. Skulle du önska få en produkt extra snabbt som inte ingår i detta sortiment så har vi viss möjlighet att skynda på leveranstiden – Dock mot en högre kostnad. Eventuella expressavgifter specificeras alltid på din offert. Observera att det är först när vi mottagit din förfrågan och stämt av med leverantör som vi kan garantera en viss leveranstid. Kontakt vår kundtjänst vad som gäller för expressleverans av just din produkt.
Många av våra produkter kan vi leverera extra snabbt till våra kunder. Dessa produkter finns här på hemsidan med symbolen av ett rymdskepp och är samlade här. I vissa fall tar vi ut en avgift för att leverera mot express, men i många fall så är priset detsamma då flera av leverantörerna är nationella. Eventuella expressavgifter specificeras alltid i din offert. I undantagsfall kan vi inte i förväg garantera att vi kan utföra en expressleverans. Det är först när vi mottagit din förfrågan och stämt av med leverantör som vi kan garantera en viss leveranstid. Vid en offertförfrågan av expressprodukt, var noga med att skriva in deadline, samt vart produkterna ska levereras på deadline-dagen.
Leveranstiden på beställningar beror på vilken produkt och tryckmetod som du har valt samt vilken leverantör det är. Produkter som finns lagerförda i Sverige levereras oftast inom 1–2 veckor, från Europa 3–6 veckor och Asien 6–10 veckor. När du gör er beställning får ni alltid besked om uppskattad leveranstid av dina produkter. Kontakta oss gärna om du har en tidspressad situation då vi med hjälp av expressproduktion och flygfrakt både kan designa, tillverka och frakta hem t ex logoband från Asien på en vecka.
I princip alla våra företagsgåvor kommer i en fin presentförpackning men undantag kan förekomma. Är ni osäkra rekommenderar vi att ni kontaktar vår kundtjänst för att få exakt förpackningsinformation.
Beroende på produkt så finns det olika typer av förpackningslösningar. Många produkter kommer levererade inklusive bärväska eller liknande men skulle detta inte vara fallet så hjälper vi självklart er med att hitta rätt tillbehör för förvaring till just ditt mässmaterial.

Sekretessinformation

Insamling av data

Du kan använda vår webbplats utan att lämna några personuppgifter under förutsättning att det inte är nödvändigt för att kunna tillhandahålla den produkt eller tjänst du beställt. När du använder vår webbplats lagrar vi av olika säkerhetsskäl data i våra servrar. Denna information kan innefatta namnet på din internetleverantör, den webbplats som du använde för att länka till vår webbplats, de webbplatser som du besöker från vår webbplats och din IP-adress. Information skulle möjligen kunna användas för att identifiera dig men vi har ingen möjlighet att använda den på det sättet. Det förekommer att vi använder informationen för statistiska ändamål men enskilda användare är anonyma och identifieras ej. I de fall när personuppgifter lämnas till andra för att tillhandahålla produkter eller tjänster som du beställt eller av andra skäl som du godkänt, använder vi oss av lämpliga tekniska och organisatoriska metoder för att försäkra oss om att tillämpliga personuppgiftsbestämmelser följs.

Insamling och bearbetning av personuppgifter

Personuppgiftsansvarig för personuppgifter som samlas in genom webbplatsen är Voky AB, org.nr. 556815-9072, Voky AB, Gillbergagatan 40, 582 73 Linköping, +46-(0)10-155 10 00. Vi följer svenska personuppgiftslagen (SFS 1998:204) och övriga tillämpliga regelverk vid behandling och bearbetning av personuppgifter. Vi samlar endast in personuppgifter som du själv lämnar till oss när du registrerar dig, fyller i formulär eller skickar e-post, när du beställer produkter eller tjänster, gör förfrågningar om beställt material eller liknande då du själv valt att lämna informationen till oss. Personuppgifterna samlas in och behandlas i syfte att administrera den åtgärd som du har begärt, eller enligt vad som krävs enligt lag, och sparas inte längre än vad som krävs för att fullgöra detta syfte.

Delning av data till tredjepart

Databasen och dess innehåll kommer att delas med följande parter:

Synotio AB

Synotio AB, (C/o Angry Creative AB, Bråddgatan 11, 602 22 Norrköping. Org. Nr 559026-3850) är företaget som tillhandahåller oss och våra kunder med hostingtjänster. Vid kontakt för offertframställning kommer det data ni tillhandahållit att delas med denna leverantör. Detta måste vi göra för att kunna tillfredsställa vårt åtagande mot er som kunder.

Adspectis AB

Adspectis AB, (C/o Angry Creative AB, Bråddgatan 11, 602 22 Norrköping. Org. Nr 559116-8413) är företaget som tillhandahåller oss och våra kunder med online marknadsföringstjänster. Vid kontakt för offertframställning kommer det data ni tillhandahållit att delas med denna leverantör. Detta måste vi göra för att kunna tillfredsställa vårt åtagande mot er som kunder.

Mailchimp

Mailchimp, (The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, Georgia 30308, USA) är ett verktyg som vi använder för att skicka ut viktiga meddelanden till våra kunder och samarbetspartners, men används också för att skicka ut marknadsinformation till potentiella kunder. När du tillhandahåller dina kontaktuppgifter till oss kommer vi att lagra dessa i denna tjänst för att skicka viktig information och/eller marknadsinformation till dig.

Övriga parter

Utöver dessa tredje parter blir databasen och dess innehåll kvar hos oss. Dina personuppgifter vidarebefordras inte av oss eller våra representanter för användning av ytterligare tredje part i någon form, såvida vi inte fått din tillåtelse eller är skyldiga att göra det enligt lag.

Vi behåller kontrollen över och ansvaret för användningen av de personuppgifter som du lämnar till oss. Vissa uppgifter kan komma att lagras eller bearbetas i datorer i jurisdiktioner utanför EU och EES-området, vars föreskrifter om personuppgifter kan skilja sig från den svenska regleringen. I sådana fall ser vi till att lämpliga skyddsåtgärder vidtas för att försäkra oss om att de som bearbetar data i det landet upprätthåller ett personuppgiftsskydd som är likvärdigt med det som finns i Sverige.

Hävningsrätt m.m.

Du har rätt att när som helst dra tillbaka ditt medgivande att använda dina personuppgifter i framtiden eller begära rättelse av dina personuppgifter som vi behandlar. Skicka bara i sådant fall ett e-postmeddelande till Profilservice Nordic AB enligt nedanstående kontaktuppgifter. Du har även rätt att få kostnadsfritt en gång per kalenderår få information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig, varifrån dessa uppgifter har hämtats, ändamålen med behandlingen, och till vilka mottagare eller kategorier av mottagare som uppgifterna lämnas ut.

Användning av cookies

Webbplatsen använder så kallade “Cookies”. Cookies är små textfiler som lagras på din hårddisk via din webbläsare. De lagrar särskild information (t.ex. dina förvalda språkinställningar eller sidinställningar) som din webbläsare kan återföra till oss nästa gång du besöker vår webbsida (beroende på cookiens livslängd).

Vi använder två kategorier av Cookies: cookies som krävs av tekniska skäl, utan vilka webbplatsens funktionalitet begränsas, och Valfria cookies.

När du besöker vår webbsida för första gången kommer en banner komma upp på sidan. Bannern informerar dig om att vi använder cookies samt länkar dig till denna sida.

Du har möjlighet att välja bort valfria cookies närsomhelst genom att ändra respektive val via knappen ovan.

Du kan naturligtvis använda vår webbsida utan att några Cookies aktiveras överhuvudtaget (innefattande Cookies av tekniska skäl). I din webbläsare kan du närsomhelst begränsa eller avaktivera användningen av cookies. Detta kan dock ha en negativ påverkan på funktionalitet och användarvänligheten på vår webbsida.

Google Analytics & Google Tag manager (webbanalys)

Vår webbsida använder Google Analytics och Google Tag Manager, webbanalystjänster från Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (“Google”).

Baserat på ditt medgivande kommer Google analysera din användning av vår webbsida på vårt uppdrag. För detta använder vi bl.a. de cookies som beskrivs mer detaljerat i bannern, som du når via knappen ovan. Informationen som samlas in av Google när du använder vår webbsida (t.ex. den hänvisande URLn, vilka webbsidor du besökt, din typ av webbläsare, dina språkinställningar, ditt operativsystem, din skärmupplösning) kommer bli överförda till en av Googles servrar i USA, där de blir lagrade och analyserade; respektive resultat kommer sedan finnas tillgängliga för oss i anonymiserad form. I den här processen kommer inte användardata vara kopplad till din fulla IP adress. Vi har på vår webbsida aktiverat en IP anonymiserande funktion som tillhandahålls av Google som innebär att de sista 8 tecknen (typ IPv4) eller de sista 80 bits (typ IPv6) av din IP adress raderas. Google är dessutom certifierad under EU-US Privacy Shield, vilket tillförsäkrar en adekvat nivå av datasäkerhet när det gäller databearbetning av Google i USA.

Du kan närsomhelst återkalla ditt medgivande till webbanalys antingen genom att ladda ned och installera en Browser Plugin som tillhandahålls av Google eller genom att justera dina medgivanden i bannern som du når via knappen ovan, där en opt-out cookie finns placerad. Båda alternativen förhindrar användning av webbanalys så länge du använder webbläsaren där du har installerat insticksprogrammet och inte raderar undantagskakan.

För ytterligare information om Google Analytics & Google Tag Manager: Google Analytics Terms of ServiceGoogle Analytics security and privacy principlesGoogle Tag Manager Terms of Service, och Google Privacy Policy.

Säkerhet

Voky AB använder tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina uppgifter från manipulering, förlust, förstörelse eller åtkomst av obehöriga. I den mån det är möjligt kommer personuppgifter som du lämnar till Profilservice Nordic AB att krypteras för att förhindra att de missbrukas av tredje part. Våra säkerhetsrutiner revideras fortlöpande och baseras på den senaste tekniska utvecklingen.

Barn

I syfte att skydda barns integritet avstår Voky AB från att samla in och behandla information som relaterar till barn som vi vet är under 13 år förutsatt att något samtycke inte inhämtas från målsman. Voky AB använder inte heller någon information som tillhandahållits av ett barn som vi vet är under 13 år på webbplatsen. Målsman har alltid rätt att efterfråga och tillhandahållas eventuell information som barnet tillhandahållit och kan alltid begära att sådan information raderas.

 

Kontakt

Om du har några problem, frågor eller förslag, är du välkommen att kontakta oss

Personuppgiftsombud för Voky AB:

Voky AB
Gillbergagatan 40
582 73 Linköping

Telefon: +46-(0)10-155 10 00

E-post: hello@voky.com

Den ständiga utvecklingen av Internet kan också kräva att innehållet i dessa villkor ändras. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar vid behov.

Köpvillkor & information

Nedan finner ni våra köpvillkor, prislistor och annat bra material som kan vara bra att ha som kund hos Voky.

Vid frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att kontakta vår kundservice på hello@voky.com eller tel. 010-155 10 00

Köpvillkor

Här kan du läsa våra fullständiga köpvillkor.

Läs här

Vid tryck på egna kläder

Våra villkor vid tryck på kläder och produkter som tillhandahålls av kund

Läs här

Pris orginalarbete

Våra in-house-priser för olika tjänster inom grafiskt arbete

Läs här

Reklamationer

Använd detta formulär för att skapa ett reklamationsärende

Innan ni skapar ert ärende ber vi er läsa igenom våra köpvillkor på nedan länk.
https://www.voky.com/support/#kopvillkor
Notera särskilt följande om ej giltiga reklamationer:

4 § Leveransvillkor

Säljaren ansvarar endast för att godset skickas från säljaren inom utsatt leveranstid, men
garanterar aldrig när godset är framme hos köparen. 
Eventuella reklamationer avseende fraktskador eller saknat gods ska därför
ställas av köparen direkt mot fraktföraren.
Orderbekräftelse är bindande och vid skillnader och/eller otydligheter mellan annan
korrespondens och orderbekräftelse ges orderbekräftelsen företräde. Det åligger köparen att
aktivt leta efter fel i orderbekräftelser, säljaren ansvarar inte för fel som köparen ej påkallat.

5 § Produkter

Säljaren reserverar sig för att avvikelse gällande utförande, färg och funktion kan förekomma
på produkter.

6 § Korrektur

Säljaren lämnar inga garantier för att tryckfärger stämmer exakt överens med lämnat
korrektur och/eller orderbekräftelse. Säljaren äger rätt att avgöra om tryckfärgen är godkänd
eller ej. Måtten som anges i korrektur och orderbekräftelser är inte exakta och/eller
skalenliga och viss måttavvikelse kan därför förekomma.
Det åligger köparen att aktivt leta efter fel i korrektur, säljaren ansvarar inte för fel som
köparen ej påkallat. Köparen ansvarar för att samtliga färgkoder stämmer i korrekturen.

11 § Leveransförsening vid avtalad sista dag för leverans – ”Deadlinedatum”

Om leveransen av ordern försenas beroende på orsaker hänförliga till säljaren är köparen
berättigad till förseningsvite för första hela förseningsveckan med 5 procent av ordervärdet.
Varje hel förseningsvecka med 2 procent av ordervärdet. Det sammanlagda förseningsvitet
kan maximalt uppgå till totalt 15 procent av ordervärdet oavsett förseningstid.
Förseningsvite utgår endast i de fall en särskild sista dag för leverans, ett så kallat
”deadlinedatum” har avtalats mellan parterna och angivits i orderbekräftelsen.

13 § Reklamation och preskription

För att åberopa att vara är felaktig ska köparen reklamera till säljaren omgående, dock
senast 8 dagar från leverans samt på begäran returnera varan.

Reklamationsformulär

Märkningsmetoder

Vi tillhandahåller många olika märkningsmetoder på våra produkter. Nedan förklaras de vanligaste metoderna som finns tillgängliga.

Är du osäker på vilken tryckmetod som passar dig bäst, kontakta gärna vår kundtjänst på hello@voky.com eller tel. 010-155 10 00

Brodyr

Brodyr är en snygg märkningsmetod för textil där motivet sys fast direkt på produkten. Brodyr passar väldigt bra på material där tryck inte fäster tillräckligt, eller om man vill göra en väldigt hållbar märkning.

Transfertryck

Transfer är ett tryck där motivet värms fast under hög temperatur. Motivet skrivs först ut direkt på en pappersbärare och värms sedan på varje produkt med en maskin. På detta sätt kan man enkelt lagerföra sina transfertryck och värma på dem efter beställning.

Digitaltryck

Digitaltryck görs i en avancerad skrivare som printar direkt på produkten (likt en vanlig skrivare man har på ett kontor). Med digitaltryck kan man trycka bilder och fotorealistiska motiv som inte är möjliga med enkelt färgtryck.

Lasergravyr

Lasergravyr är en elegant märkning som tillämpas på metaller. Lasern etsar bort valda delar av metallen och skapar en enfärgad effekt på produkten.

Screentryck

Screentryck är den vanligaste typen av tryck på textila produkter. För att göra ett screentryck behövs en mall (schablon) där motivet som ska tryckas skapas med en utstansning i mallen. Färg dras sedan över mallen och fastar på rätt plats. För varje färg som ska tryckas behövs en unik utstansad mall.

Tampotryck

Tampotryck är den vanligaste typen av märkning på hårda produkter. En silikonkudde hämtar upp det utskrivna trycket och monterar sedan dit den på den tilltänkta profilprodukten. Varje färg trycks var för sig och det är därför det kostar mer desto fler färger som skall tampotryckas.

Doming

Doming, eller kupoldekaler, är ett smidigt sätt att sätta märkning på olika typer av produkter. Motivet trycks i ett rutnät på ett självhäftande pappersark och täcks sedan av ett skyddande lager i mjuk plast. Detta skapar en 3D-effekt i motivet som man sedan kan klistra fast på produkten.

Embossing

Embossing är en tryckmetod som görs på bl a läderprodukter, tjockare textiler och andra produkter som är formbara. En stämpel skapas efter önskat motiv och därefter trycks stämpeln extremt hårt mot produkten. Resultatet blir ett elegant nedsänkt motiv.

Ordlista

Brodyr är en snygg märkningsmetod för textil där motivet sys fast direkt på produkten. Brodyr passar väldigt bra på material där tryck inte fäster tillräckligt, eller om man vill göra en väldigt hållbar märkning.
CMYK står för Cyan, Magenta, Yellow och Key color (svart). Dessa fyra färger kallas primärfärger och används i kombination med varandra vid 4-färgstryck. När olika primärfärger trycks tillsammans bildas olika nyanser vilket tillåter alla typer av motiv. När du skickar in ett original till oss som skall färgtryckas, kolla så att färgerna är inlagda som CMYK i filen, eller be vår kundtjänst om hjälp med detta.
Digitaltryck görs i en avancerad skrivare som printar direkt på produkten (likt en vanlig skrivare man har på ett kontor). Med digitaltryck kan man trycka bilder och fotorealistiska motiv som inte är möjliga med enkelt färgtryck.
Doming, eller kupoldekaler, är ett smidigt sätt att sätta märkning på olika typer av produkter. Motivet trycks i ett rutnät på ett självhäftande pappersark och täcks sedan av ett skyddande lager i mjuk plast. Detta skapar en 3D-effekt i motivet som man sedan kan klistra fast på produkten.
Embossing är en tryckmetod som görs på bl a läderprodukter, tjockare textiler och andra produkter som är formbara. En stämpel skapas efter önskat motiv och därefter trycks stämpeln extremt hårt mot produkten. Resultatet blir ett elegant nedsänkt motiv.
Friläggning är konsten att göra så att ett objekt i en bild separeras från bakgrunden. Ett vanligt exempel är våra produktbilder här på hemsidan där bakgrunden bakom produkterna är färgade helvita.
Korrektur är den digitala skiss där vi visar produkten, tryckets storlek samt placering av logotyp eller motiv. Korrektur skickas alltid till dig innan produktion och måste alltid godkännas för att undvika missförstånd eller fel på en tryckt produkt. Är du inte nöjd så är det enkelt för oss att göra ändringar i ett korrektur.
Lasergravyr är en elegant märkning som tillämpas på metaller. Lasern etsar bort valda delar av metallen och skapar en enfärgad effekt på produkten.
Original är ett underlag för tryck. Detta kan t.ex. vara filen som innehåller motivet som ni vill trycka på en produkt.
En plotter är en skrivare som skriver ut vektorgrafik. I stället för att som en vanlig skrivare som använder sig av en bläckstråle eller toner, skriver en plotter ut efter informationen som finns i vektorgrafiken och skär sedan ut motivet som sedan blir applicerbart på produkten.
PMS är ett färgsystem med internationell standard. Med en bestämd PMS-färg vet man att det alltid är samma färg som kommer tryckas, oavsett om det är en piké vi trycker i Linköping, en handduk i Portugal eller ett USB-minne i Asien. Alla använder PMS-systemet. I Sverige brukar vi kalla färgerna som anges i PMS för en dekorfärg.
Repeat betyder att vi gör ytterligare en beställning på produkter med samma märkning och design som du tidigare beställt.
Screentryck är den vanligaste typen av tryck på textila produkter. För att göra ett screentryck behövs en mall (schablon) där motivet som ska tryckas skapas med en utstansning i mallen. Färg dras sedan över mallen och fastar på rätt plats. För varje färg som ska tryckas behövs en unik utstansad mall.
Olika termer som har samma innebörd; En engångskostnad för ert tryck som tillkommer för att bland annat ställa in tryckmaskiner, blanda färger och andra manuella saker som krävs innan trycket på din produkt kan börja. Räkna med att fler är en startkostnad kan tillkomma vid mer avancerade tryck eller vid flera tryckpositioner.
Tampotryck är den vanligaste typen av märkning på hårda produkter. En silikonkudde hämtar upp det utskrivna trycket och monterar sedan dit den på den tilltänkta profilprodukten. Varje färg trycks var för sig och det är därför det kostar mer desto fler färger som skall tampotryckas.
Transfertryck är ett tryck där motivet värms fast under hög temperatur. Motivet skrivs först ut direkt på en pappersbärare och värms sedan på varje produkt med en maskin. På detta sätt kan man enkelt lagerföra sina transfertryck och värma på dem efter beställning.
Ett utfallande motiv kan vara bra att i ditt original om du önskar t ex papperstrycksaker och vill undvika en vit ram mellan motivet och papprets kant. Motivet placeras en extra bit utanför sidformatets kanter (vanligtvis 3 mm i varje riktning) och beskärs sedan till rätt sidformat i slutprodukten.
Vektorgrafik byggs upp av linjer, kurvor och punkter som förhåller sig till varandra via matematiska förhållanden. Detta tillåter ett motiv i vektorgrafik att förstoras så oändligt mycket, utan att kvalitén försämras. De banor (linjer, kurvor, punkter) som finns i en vektoriserad logo tillåter oss att t.ex. använda dessa linjer när våra maskiner ska producera något med eran logo. Ett bra exempel är våra skärmaskiner som följer dessa banor för att skapa ett motiv. Vektorgrafik sparas oftast i filformaten .EPS, .PDF eller .AI.

Köpprocessen

BESTÄLLNINGSPROCESSEN

Det ska vara enkelt att beställa profilprodukter och profilkläder av oss!

 

Genom att följa denna guide kan du lätt få hem dina önskade profilprodukter och profilkläder från oss på det smidigaste sättet.

1. Förfrågan

Här på vår hemsida kan du enkelt beställa dina produkter online eller skicka en offertförfrågan via de formulär som finns på varje produktsida. Fyll i dina kontaktuppgifter, ytterligare information, bifoga din logotyp och skicka sedan in din förfrågan med knappen längst ner. Vi återkommer sedan så snart vi kan med din offert. Du är också välkommen att kontakta kundtjänst med din förfrågan på tel. 010-155 10 00 eller hello@voky.com

2. Offert

När du har mottagit din offert kan du välja att godkänna denna alternativt avslå offerten med dina önskade ändringar. När vi sedan har genomfört dessa så skickar vi en ny version av offerten och om du då blivit nöjd så godkänner du offerten likt ovan.

3. Orderbekräftelse

När du godkänt offerten skickar vi en orderbekräftelse som blir bindande första när du accepterar denna. Din beställning läggs då automatisk in i vårt ordersystem och blir inom kort hanterad av vårt backoffice.

4. Korrektur

Du får sedan ett korrektur (digital skiss) av dina produkter där du kan se förväntat tryckresultat.

5. Godkännande

Du kan precis som med din offert godkänna korrekturet alternativt avslå det med dina önskade designändringar.

6. Leverans

Efter att ditt korrektur fått ditt godkännande så trycks dina produkter och levereras till dig med efter beräknade utskicks- och leveransdatum.

Självklart återkopplar vi till dig när du mottagit dina produkter och säkerställer att har blivit nöjd!