Inga offertförfrågningar är bindande - Skicka in vad du är intresserad av så kollar vi på det och återkopplar med en skriftligt offert

VÅRA FAVORITER TILL MATLÅDANS DAG DEN 23/3!

mars 23, 2022

Vilken är den bästa matlådan? 

I dag är det matlådans dag och det vill vi uppmärksamma för det finns så många fördelar med att ha en bra och snygg matlåda. Visste du att cirka 70 procent av det totala matsvinnet i Sverige kommer från våra hem? Att välja matlådan som din nästa profilprodukt till dina medarbetare och kunder är därför ett perfekt sätt för dig att bidra till ett mer hållbart samhälle. Vi erbjuder matlådor med tryck eller gravyr, och trycker din logga på både matlådor och lunchpåsar i olika material, du kan till och med trycka ett personligt namn på matlådorna så att alla enkelt kan hitta sina lådor i kylskåpet på jobbet.  

Spara 1400 kr i månaden på att ta med matlåda. 

Visste du att du kan spara i genomsnitt 1400 kronor i månaden genom att ta med en matlåda till din arbetsplats? Bor du i en storstad blir den summan troligen ännu högre, för vi har räknat med att en utelunch ligger i snitt på bara ca 100 kr och detta vet de som bor i Stockholm att det ofta drar i väg till det dubbla ibland. Vi räknade också på att det i snitt skulle kosta ca 30 kr att ta med det som blev över från gårdagens middag. Vi vet dock att många satsar på att göra storkok som räcker till flera matlådor och då kan detta prispressas ännu lägre från de där 30 kr som vi nämnde i räkneexemplet ovan. Men det var inte att spara pengar eller minska matsvinnet i hemmet som vi skulle prata om i dag. Nej, för i dag ska vi prata om olika sorters matlådor och varför den är en bra give away. 

Varför är matlådan en bra give away? 

För det första, att ge en matlåda med tryck är väldigt uppskattat, för den är alltid användbar.  

För det andra så ger en matlåda en väldigt bra synlighet för ditt varumärke. Nästan alla använder en matlåda någon gång under en vecka. Antingen för att förvara överbliven mat i kylskåpet eller för att ta med hemlagad mat till jobbet.  

För det tredje så får du en extra bonus när du väljer just matlådan som give away, för de allra flesta förknippar mat med något positivt. Detta gör att mottagaren förmodligen kommer känna någon sorts välbehag eller förväntan varje gång de tittar på ditt varumärke för att komma åt det som ligger under locket. Du får helt enkelt en gratis positiv känsla kopplad till ditt varumärke. 

Vad ska du tänka på när du väljer en matlåda? 

Det finns en uppsjö av olika matlådor ute på marknaden. Vilken matlåda som är bäst just för dig och ditt företag eller organisation kan avgöras av olika parametrar. Därför tänker vi nu ta upp de vanligaste parametrarna som spelar in vid valet av en bra matlåda. 

Miljö: Många företag och organisationer är väldigt miljömedvetna i dag. Det är viktigt att det som köps in har tillverkats i en hållbar och miljömedveten tillverkningskedja. Det kan röra sig om allt från att materialet i sig är miljömärkt eller hållbart framställt till att fabriker och fraktmetoder har miljöcertifikat och följer riktlinjer och lagar för en hållbar tillverkningskedja. 

Socialt ansvar: Socialt ansvar är också något som går hand i hand med hållbarhetstänket. Det är inte bara vår miljö som vi ska bevara och få hållbar, vi måste också värna om andra människor så alla har chansen till ett hållbart liv. Allt fler företag och organisationer har blivit upplysta om de skrala arbetsförhållanden som kan finnas hos tillverkare runt om i världen. Många ställer därför allt högre krav på att produkter de köper har tillverkats under bra förhållanden för de som arbetar i tillverkningen. 

Kvalité: Kvalité är något som är otroligt viktigt. Vi vill inte sätta någons varumärke på en produkt som mottagaren inte kommer att gilla. Det ger ingen ”feel good”-känsla hos den som ska använda produkten. Därför tycker vi att det är bättre att satsa på kvalité när man köper produkter som ska bära sitt varumärke. Vi vill ju inte få människor att förknippa ditt varumärke med något som de tycker är dåligt.  

Design: Design är också något som spelar stor roll. Om ditt varumärke som ska synas på en produkt, då vill du så klart att produkten ska se snygg ut. Vissa matlådor går att få i egna färger och med tryck över hela lådan medan andra har begränsade områden där du kan sätta din logotyp. Du kanske också vill förstärka ditt varumärke genom att synas på en produkt som kommer från ett känt kvalitetsmärke, eller skapa en produkt helt i egen design. 

Vi på Voky har lång erfarenhet av att arbeta med att ta fram helt nya produkter. Vi hjälper alltid våra kunder genom hela processen från idé och designförslag till att framställa en färdig produkt. Vi har genom åren varit runt i hela världen för att hitta guldkornen bland alla fabriker som producerar produkter med högsta kvalité. Så för dig som verkligen vill sticka ut med en helt egen matlåda, i helt egen design, kan vi enkelt hjälpa dig att skissa på att ta fram en produkt som passar ditt ändamål perfekt. 

Pris: Priset kan också vara en avgörande parameter då det oftast redan finns en budget som ditt företag eller organisation måste förhålla sig till. Om priset är en viktig faktor för dig ska du vara ute i god tid. Ju tidigare du gör din beställning, desto billigare blir det oftast. Du kan då välja produkter som har lite längre leveranstider och behöver inte tänka på att använda snabba och dyra fraktsätt som sliter på miljön. 

Hitta din matlåda här  

Senaste inläggen

IK Oskarshamn och Voky tecknar merchandiseavtal

Läs mer
VILKEN HYPE! VI UNBOXAR FRÅN MÅNADENS CONTAINER OKTOBER

Läs mer
AD Butik & Bilverkstad väljer Voky som ny leverantör av profilprodukter & kläder

Läs mer