Inga offertförfrågningar är bindande - Skicka in vad du är intresserad av så kollar vi på det och återkopplar med en skriftligt offert

MILJÖTRATTEN – ÅTERVINN ANVÄND MATOLJA

december 28, 2021

 

Miljötratten är ett hjälpmedel för att hushåll på ett enkelt sätt ska kunna källsortera använd matolja. När matolja och fett hälls ner i avloppet så stelnar det och orsakar stopp, vilket är dyrt, omiljövänligt och resurskrävande att få bukt med. Tratten skruvas fast på en vanlig PET-flaska och försluts med ett lock. Tratten är även gjord av återvunnen plast. I priset ingår dekal där er logotyp eller valfri bild och text kan placeras.

Bränn, återvinn eller lämna in

Matoljan är en resurs! Genom att sluta cirkeln och samla in matoljan så kan den användas i framställningen av biodiesel eller produkter som tvål, ljus, tvättmedel och gummi. en fantatisk möjlighet för er organisation att bidra med ett ännu mer cirkulärt tänk. Det finns även andra alternativ för hur man kan hantera matoljan där samtliga är mer miljövänliga än att hälla ut oljan i avloppet där den kan åsamka skada på både miljö och material.

Vad gör man med matoljan?

1. Du slänger den fyllda flaskan i brännbart.
2. Du kan åka till närmsta återvinningscentral och lämna in matoljan
3. Du lämnar in matoljan i återvinningsskåp speciellt utsatta för matoljan.
(Kontakta oss för mer information om återvinningsskåp)

Spara på miljön, resurser och onödiga skador

När matolja och fett hälls ner i avloppet så stelnar det och orsakar stopp. Förutom det uppenbara – att det är jobbigt och trist med stopp i avloppet – så innebär det en rad tråkiga följder

– Dyrt och tidskrävande att få bukt med

– Kan leda till översvämningar

– Riskerar att locka till sig oönskade gäster som t ex råttor

– Fettsyrorna kan dessutom orsaka skador på betongrören

Det innebär också att matoljan, som skulle kunna göra nytta, går till spillo! Med andra ord, matolja och fett i avloppet är en rakt igenom dålig idé.

Senaste inläggen

IK Oskarshamn och Voky tecknar merchandiseavtal

Läs mer
VILKEN HYPE! VI UNBOXAR FRÅN MÅNADENS CONTAINER OKTOBER

Läs mer
AD Butik & Bilverkstad väljer Voky som ny leverantör av profilprodukter & kläder

Läs mer